Seyahat danışmanlığı şirketi Global Work and Travel’ın uzman isimlerinden Jessie Chambers, her şey dahil otellerde tatil yapacakları özellikle açık büfe yemekler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Chambers, “İnsanlar genellikle buzun tehlikeli olduğunu düşünür ama gerçek risk, saatlerce açıkta kalan yiyeceklerde” dedi.
Chambers, “Buz artık çoğu tesiste filtrelenmiş ya da şişelenmiş suyla hazırlanıyor. E.coli gibi bakteriler donmuş suda hayatta kalamıyor. Ama saatlerce dışarıda bekleyen soğuk makarna ya da ılık bir lazanya çok daha tehlikeli” diyerek dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı.
GIDA ZEHİRLENMESİNE YOL AÇABİLECEK 5 SESSİZ TEHLİKE
Jessie Chambers, tatilcilerin dikkat etmesi gereken ve genellikle masum görünen ama ciddi risk taşıyan bazı yiyecekleri şöyle sıraladı:
PEKİ HER ŞEY DAHİLCİLER NE YAPMALI?
Chambers, tatilcilerin açık büfe saatlerinde yoğunluk yaşanan zamanları tercih etmelerini öneriyor. Böylece yemekler daha taze ve sirkülasyon halinde olacak… Ayrıca yemeklerin sıcaklığına ve sunum koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini, mümkün olduğunca taze pişmiş yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini öneriyor.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025